fbpx

Social Media Marknadsföring

Smart phones and social media expand our universe. We can connect with others or collect information easier and faster than ever.— Daniel Goleman
Kom igång

Hur kan marknadsföring på sociala medier hjälpa er?

MÅLET / STRATEGIN
Innan du börjar skapa kampanjer på sociala medier, överväg ditt företags mål. Att starta en social media-marknadsföringskampanj utan en social strategi i åtanke är som att vandra runt i en skog utan en karta - du kan ha kul, men du kommer förmodligen att gå vilse.
Här är några frågor vi ställer när vi definierar dina marknadsföringsmål för sociala medier:

Vad hoppas du på att uppnå med social media marknadsföring?
Vem är din målgrupp?
Var skulle din målgrupp hänga och hur skulle de använda sociala medier?
Vilket meddelande vill du skicka till din målgrupp med social media marknadsföringen?

En konsekvent varumärkesbild

VI SER TILL SÅ att NI ÄR KONSEKVENTA
Genom att använda sociala medier för marknadsföring kan ditt företag visa din varumärkesbild över en mängd olika sociala medier. Medan varje plattform har sin egen unika samling, bör företagets varumärke, oavsett om det är positivt, roligt eller trovärdigt, vara konsekvent.
PLANERING
Som vi tidigare skrev är det viktigt att planera kampanjerna. Detta gör vi genom att söka på nyckelord och se vad din målgrupp är intresserad av. Vi tittar även på konkurrenters kampanjer för att se vad de satsar på. Var är deras svagheter och vad kan göras bättre?
VI HÅLLER ETT ÖGA PÅ KONKURENTERNA
Det är alltid viktigt att hålla ett öga på konkurrenterna - de kan ge värdefulla uppgifter för sökmotoroptimering och andra insatser för social media marknadsföring. Om dina konkurrenter använder en viss marknadsföringskanal för sociala medier eller teknik som verkar fungera för dem, överväger vi att göra samma sak, fast bättre!

Olika typer av sociala medier vi jobbar med

FACEBOOK MARKNADSFÖRING
Facebooks tillgodoser ett bra verktyg åt de företag som vill skapa en riktig relation med sina köpare. Det gör det möjligt för marknadsförare att skapa och distribuera kvalitetsinnehåll som är användbart för användarna. Och det gör det möjligt för försäljnings- och kundtjänster att prata med konsumenter som är intresserade av ditt varumärke.
LINKEDIN MARKNADSFÖRING
Din LinkedIn-profil - och profilerna hos alla andra på företaget – är det som bygger ert varumärke på LinkedIn. När folk söker efter ditt namn vill du att de ska hitta dig och få positiv uppfattning - något som gör att du sticker ut från liknande personer som arbetar på liknande företag (dvs dina konkurrenter). För att få ert förtag synligt på LinkedIn kan man göra med annonser och rikta de mot målgrupper. Vi hjälper er hitta rätt målgrupp
INSTAGRAM MARKNADSFÖRING
Det är uppenbart att Instagram inte bara är för personligt bruk längre. Det är nu en global plattform som tillåter varumärken att visa upp sina produkter, rekrytera nya talanger och inspirera sina kunder.

Instagram-användare är inte bara aktiva, de är engagerade. Den här appen för bild och videodelning har snabbt omvandlats till en vanlig social media-plattform. Mer än hälften av plattformens aktiva användare besöker appen dagligen och 35% säger att de kollar appen flera gånger om dagen.
Behöver ni hjälp?
Hittade
ni
vad
ni
sökte?
Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram