fbpx

Sökmotoroptimering

Google only loves you when everyone else loves you first.
— Wendy Piersall
Kom igång

Vad är sökmotoroptimering

Google, Bing, yahoo
Internet styrs av tre stora sökmotorer: Google, Yahoo och Bing. Med dessa sökmotorer kan du söka efter nyckelord, frågor och webbplatser och därefter få relevanta resultat för sökningen. Om du t.ex. söker “köpa basketbollar” kommer du att att få resultat där du kan köpa basketbollar.
Smarta Sökmotorer
Sökmotorerna har extremt smarta sätt där de bestämmer vilka webbplatser som är lämpligast att få som resultat för en sökning, allt händer på några nanosekunder. De skickar ut små robotar som kallas sökbotar för att “crawla” webbplatser för att se om innehållet är högkvalitativt, korrekt och användbart för att svara på sökarnas behov. De jämför och försöker placera det som skulle vara bäst för sökaren längt upp. Därför måste du optimera webbplatsen för besökaren så att sökmotorerna ser att den gynnar sökmotorernas användare.

Varför ska man sökmotoroptimera?

Mer relevant trafik till din hemsida
SEO är viktigt för företag eftersom det ger företagen den synlighet de behöver för att locka kunder nu när allt är digitalt. 81% av konsumenterna och 94% procent av företagarna utför sökningar online innan de gör ett köp, så varumärken som inte har en stark närvaro på nätet kommer inte ens vara med och tävla om kunden.
Synlighet på Sökmotorerna
En stark SEO-strategi kommer att göra det möjligt för varumärken att placera sin webbplats och dess innehåll högt på SERPEN (placeringen på t.ex. Google) för relevanta sökord så att de kan locka potentiella kunder för att få dem att köpa.
Placeringar på google
Google analyserar en mängd olika faktorer för att avgöra rankningen av webbplatser. De viktigaste faktorerna är relevant innehåll för sökningen, som även ger användaren ett värde. Sökresultat som kommer längst upp, på sidan ett, har en större chans att locka klick än webbplatser som rankas längre ned.

- 30% av användarna klickar på webbplatsen som rankar på första plats.
- Enbart 12% klickar på det tredje sökresultatet.
- Längst ned i sökresultatet, på plats nio och tio klickar endast 2% av användarna sig vidare till webbplatsen.

Urval av våra tekniker för SEO

On-page SEO
On-page SEO har allt att göra med element på din egen hemsida. I On-page SEO ingår teknisk SEO - kvaliteten på din kod - text och visuellt innehåll och användarvänlighet på din webbplats.
Off-page SEO
Off-page SEO syftar till att få fler länkar till webbplatsen. Ju fler relevanta länkar webplatsen har, ju högre rankning i Google kommer den att få. Andra off-page metoder är länkar från sociala medier och brand mentions. Vi hjälper er gärna med er länkstruktur!
Lokal SEO
Få synlighet i Google Maps. Detta är bra för lokala företag som vill synas i närområdet. För att få synlighet i Google Maps använder vi något som heter strukturerad data. Detta kan även användas för att få t.ex. stjärnor (recentioner) i sökresultaten.
Teknisk SEO
Vi ser till så att allt tekniskt stämmer. Några faktorer som är avgörande:

-Snabb hemsida
-SSL certifikat (Secure Sockets Layer)
-Korrekt redirect

Om sidan inte är tillräckligt snabb, ej säker eller inte är mobilanpassad, kommer detta att straffas av Google. Detsamma gäller om användaren lämnar sidan innan den ens har kommit in. Då ser google sidan som icke-relevant och räknar om resultatet i sin algoritm.
Behöver ni hjälp?
Hittade
ni
vad
ni
sökte?
Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram