fbpx

Konverteringsoptimering

Google only loves you when everyone else loves you first.
— Wendy Piersall
Kom igång

Vad är konverteringsoptimering?

Vad är Cro
Optimering av konverteringar, som ofta förkortas som CRO, är en ökning av omvandlingsfrekvensen i reklam, marknadsföring, försäljning eller annan affärspraxis som har som mål att få en person att vidta åtgärder. (Konverteringsfrekvensen är procenten av besökarna som gör ett viss sak på er sida)
Exempel på optimering
Låt oss till exempel säga att du har ett e-postmeddelande som ber att folk klickar på en målsida för att köpa en produkt. CRO skulle fokusera på att få fler att klicka på den e-postadressen (förbättra konverteringsfrekvensen för klickfrekvensen), förutom att få fler att köpa på målsidan.

CRO (eller åtminstone delar av det) kallas ibland också marknadsföringsoptimering, webbplatsoptimering, landningsoptimering (LPO), tillväxthackning, optimering och testning, kundupplevelse (CX), användbarhet (UX) eller marknadsföringsexperiment.

Trots den frekventa användningen av ordet "optimering" är det en något annorlunda disciplin än sökmotoroptimering (SEO). CRO fokuserar på att optimera för mänskligt beteende, och SEO fokuserar på optimering för maskinbeteende.

Ta redan på varför kunden inte slutförde sitt köp. Åtgärda. Sälj.

Förbättrad marknadsföring
CRO fokuserar på att förbättra all marknadsföring, reklam, försäljning och ibland till och med affärsprocesser - även när de som är involverade i CRO inte var inblandade i den initiala genomförandet av dessa metoder, eller kampanjer.
Bättre marknadsföring över Alla kanaler
CRO kan vara mycket värdefull av denna anledning. Till exempel, låt oss säga att mycket pengar har spenderats på sökmotorannonsering för att få folk att besöka en målsida. Om CRO-principer användas för att förbättra omvandlingen på den målsidan, genererar den inte bara fler konverteringar för SEM, det förbättrar avkastningen på alla delar som görs för att köra trafik till målsidan. Dessa inkluderar SEM, SEO och Facebook ads osv....

CRO och Splittesting

Splittesting
CRO och någon form av testning eller experiment (som A / B-test eller multivariatprovning) tenderar att kopplas samman. Medan ändringar kan göras för att förbättra omvandlingen utan test, brukar vi som arbetar med CRO göra ändringar som vi tror kommer att förbättra konverteringen, vi testar dessa ändringar mot originalet och ser om förändringarna faktiskt gör en skillnad i konverteringen. Och så utvecklar man och förbättrar hela tiden.

Dessutom använder de också informationen från detta beteendeexperiment för att bättre förstå kunden och komma med ytterligare konverteringoptimeringsideer.

Behöver ni hjälp?
Hittade
ni
vad
ni
sökte?
Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram